
 
 

RENEWAL FAQS—LANDSCAPE ARCHITECTS 

 

GENERAL RENEWAL QUESTIONS 

Q:  When do I renew my license? 

A:  All landscape architect licenses expire on December 31 of each odd-numbered year.  

Renewals begin on October 1 of the year a license expires. 

 

Q:  How do I renew my license? 

A:  Licenses may be renewed online at 

https://www.ms.gov/msboa/application_suite/Landscape_Architects/License_Renewal. 

 

INACTIVE STATUS 

Q:  I am not currently working or seeking work in Mississippi.  Must I renew? 

A:  No.  If you are not working or marketing services in Mississippi, you do not need to do 

anything. Your license will become inactive on December 31, 2023.  You may renew late with 

the added expense of a late fee until June 1, 2024.  After June 1, 2024, reinstatement will be 

required to return to active status.  For details on the reinstatement process, see Rule 1.10. Do 

not be alarmed by routine communications if you choose to allow your license to become 

inactive. You will continue to receive renewal notices, and you will receive an inactive notice 

after December 31 if you do not renew.  

 

CONTINUING EDUCATION 

Q:  How many hours of continuing education are required to renew? 

A:  In order to renew, landscape architects must acquire 24 Continuing Education Units (CEUs) 

in health/safety/welfare topics (as defined in Rule 4.2.2) for each biennial reporting period.  No 

less than 16 CEUs must be in structured course work (as defined in Rule 4.5.3), and no more 

than 8 CEUs may be obtained through self-directed activities (as defined in Rule 4.5.4).  Up to 6 

CEUs from the previous reporting period may be carried over. 

 

Q:  This is my first time to renew. Am I exempted from continuing education? 

A:  Yes.  First-time renewers are automatically exempted and will receive notification of this 

during the renewal application process. 

 

Q: Do I need to provide copies of my continuing education records with my renewal? 

A:  No.  Please do not send continuing education documentation unless you are notified that 

you have been selected for audit. 

 

 

 

https://www.ms.gov/msboa/application_suite/Landscape_Architects/License_Renewal


Renewal FAQs—Landscape Architects 

EMERITUS STATUS 

Q:  Can I apply for emeritus status?   

A:  Review the rule below to determine if you qualify for emeritus status.  If you wish to seek 

emeritus status, e-mail the Board office at msboa@msboa.ms.gov. 

 

Rule 1.1.9  “Emeritus Status” – Active resident Landscape Architects who have been registered 

in this state for ten (10) consecutive years, who are sixty-five (65) years of age or older and who 

are retired from active practice or other related professional activities may request “Emeritus 

Status” in writing and by stating compliance with the requirements of this section.  “Retired” 

means that the Landscape Architect no longer practices landscape architecture in that he/she 

no longer stamps and certifies documents with his/her seal or practices landscape architecture 

as defined in Section 73-2-3(b) of the Mississippi Code of 1972, as amended.  If the 

requirements of this section have been met, all fees, for biennial registration shall be waived by 

the Committee. Any reference to a Landscape Architect with “Emeritus Status” on any letter, 

title, sign, card or device shall list such landscape architect as “Emeritus Landscape Architect”.  

Any reference to an architect on 'Emeritus Status' on any letter, title, sign, card or device shall 

list such architect as "Emeritus Architect" or “Architect Emeritus”.  

 

In order to return to active status, an Emeritus Status landscape architect must follow the 

procedures and meet the requirements for reinstatement. 

 

OTHER QUESTIONS 

Please review the law and rules.  Most questions are answered within these documents.  If you 

are unable to find an answer, please contact the Board office. 

mailto:msboa@msboa.ms.gov
https://www.msboa.ms.gov/sites/msboa/files/PDFs/Services/LandArchs/land_law.pdf
https://www.msboa.ms.gov/sites/msboa/files/PDFs/Services/LandArchs/land_rules.pdf

