
 
 

RENEWAL FAQS—CERTIFIED INTERIOR DESIGNERS 

 

GENERAL RENEWAL QUESTIONS 

Q:  When do I renew my certificate? 

A:  All interior designer certificates expire on January 31 of each even-numbered year.  

Renewals begin on November 1 of odd-numbered years. 

 

Q:  How do I renew my certificate? 

A:  Certificates may be renewed online at 

https://www.ms.gov/msboa/application_suite/Interior_Designers/Certificate_Renewal.  

 

INACTIVE STATUS 

Q:  I am not currently using the title “Certified Interior Designer” in Mississippi.  Must I 

renew? 

A:  No.  If you are not using the title in Mississippi, you do not need to do anything. Your 

certificate will become inactive on January 31, 2024.  You may renew late with the added 

expense of a late fee until June 1, 2024.  After June 1, 2024, reinstatement will be required to 

return to active status.  For details on the reinstatement process, see Rule 3.2. Do not be 

alarmed by routine communications if you choose to allow your certificate to become inactive. 

You will continue to receive renewal notices, and you will receive an inactive notice after 

January 31 if you do not renew.  

 

CONTINUING EDUCATION 

Q:  How many hours of continuing education are required to renew? 

A:  In order to renew, certified interior designers must acquire 12 Continuing Education Units 

(CEUs) in health/safety/welfare topics (as defined in Rule 4.1) for each biennial reporting period. 

 

Q:  This is my first time to renew. Am I exempted from continuing education? 

A:  Yes.  First-time renewers are automatically exempted and will receive notification of this 

during the renewal application process. 

 

Q: Do I need to provide copies of my continuing education records with my renewal? 

A:  No.  Please do not send continuing education documentation unless you are notified that 

you have been selected for audit. 

 

EMERITUS STATUS 

Q:  Can I apply for emeritus status?   

A:  Review the rule below to determine if you qualify for emeritus status.  If you wish to seek 

emeritus status, e-mail the Board office at msboa@msboa.ms.gov. 

 

https://www.ms.gov/msboa/application_suite/Interior_Designers/Certificate_Renewal
mailto:msboa@msboa.ms.gov


Rule 3.3 Emeritus Status.  

A. Certified Interior Designers who have been certified in this state for ten (10) consecutive 

years and who are retired may request "Emeritus Status" by filing an application showing 

compliance with the requirements of this section.  An emeritus status applicant must be 

either sixty-five (65) years of age or older or the applicant must prove, to the IDAC’s 

satisfaction, that they are physically or mentally unable to participate in active practice.  

Any card, letter, title, sign or device shall specify "Emeritus Certified Interior Designer" in 

reference to the holder.   

B. In order to return to active status, an Emeritus Certified Interior Designer must follow the 

procedures and meet the requirements for reinstatement, including continuing education 

requirements as set forth in Chapter 4. 

 

OTHER QUESTIONS 

Please review the law and rules.  Most questions are answered within these documents.  If you 

are unable to find an answer, please contact the Board office. 

https://www.msboa.ms.gov/sites/msboa/files/PDFs/Services/InterioDesign/interior_law.pdf
https://www.msboa.ms.gov/sites/msboa/files/PDFs/Services/InterioDesign/interior_rules.pdf

